Ik hoor zo vaak mensen zeggen, goh, dat zou ik nu ook wel willen. Het lijkt me zo makkelijk om ’s morgens op te staan en gewoon de deur uit te kunnen lopen zonder weer met mijn potloodjes aan de slag te moeten! Als ik vervolgens vraag waarom ze het niet doen dan zeggen ze allemaal: het lijkt me pijnlijk en ik vind het eng omdat het in mijn gezicht is.

Dit is wel grappig, want als ze de behandeling achter de rug hebben en uit de stoel komen, vraag ik altijd: viel het mee? En uiteindelijk viel het reuze mee en zijn ze er heel blij mee. Zo jammer om dan jaren te twijfelen. Al die jaren had je al met mooie wenkbrauwen of een mooie eyeliner rond kunnen lopen.

Het is altijd van groot belang om te kijken of de salon waar je naartoe gaat GGD geregistreerd is en of ze goedgekeurde pigmenten gebruiken. De meeste salons hebben dit gelukkig wel maar helaas is PMU een vrij beroep en kan iedereen hiermee beginnen. Kijk dus ook altijd of iemand een opleiding hiervoor heeft gedaan. Ik zie helaas ook regelmatig “ongelukjes” voorbij komen. Dit gebeurd dan meestal bij mensen die niet opgeleid zijn.

En let op: goedkoop is vaak duurkoop. Waarom is iemand zo goedkoop? Vaak omdat ze willen oefenen of omdat ze niet overtuigd zijn van hun eigen kunnen.